Expresul

Încă două stadioane la Ungheni

După ce, acum trei ani, Stadionul central al orașului Ungheni a fost renovat, alegându-se și cu un înveliș sintetic, iată că acum vor mai fi construite în preajmă alte două mini-stadioane. Din bani europeni.

Cele două terenuri sportive vor avea câte 600 metri pătrați. Unul va fi pentru mini-fotbal, fiind cu înveliș sintetic, iar al doilea va fi multifuncțional. Se planifică darea lor în exploatare în anul 2019.

Această reaizare va fi posibilă, grație proiectului „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă”, care a fost lansat la Ungheni, pe 20 decembrie.

Costul total al proiectului este de peste 260 de mii de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană.
Din suma totală, la Ungheni vor fi investiți 140 de mii de euro, iar cealaltă sumă va ajunge la Novoseliţa din Ucraina, localitate înfrățită cu Ungheniul, dar și parteneră de proiect. Și acolo va fi construit un stadion modern.

La ceremonia de lansare a proiectului au participat atât unghennei interesați, cât și reprezentanți din Ucraina.
”Este un proiect pe care-l așteptam de mult timp. Sunt sigur că vom face față. Proiectul, în linii generale, prevede ca stadionul central al orașului Ungheni să fie completat cu o infrastructură adiacentă, care va permite celor care practică sportul în mod profesionist, dar și amatorilor, să se antreneze aici, să participe la competiții. Vor avea toate condițiile necesare”, a explicat primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros.

În premieră, la Ungheni
Potrivit Tatianei  Udrea, reprezentanta Secretariatului Tehnic pentru Cooperare Teritorială  a Parteneriatului Estic, proiectul respectiv este o premieră în Republica Moldova. Este pentru prima oară când într-un un program de cooperare teritorială nu participă un stat membru al Uniunii Europene. ”E meritul Ungheniului, fiindcă ați reușit să convingeți evaluatorii că aveți abilitățile necesare pentru a implementa un proiect frumos și necesar pentru localitatea dumneavoastră. Noi o să fim alături de dumneavoastră, pentru a asigura rezultate frumoase”, a menționat dânsa.

Detalii:
Proiectul este parte a Programului de Cooperare Teritorială a Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina, implementat de Primăria municipiului Ungheni, în parteneriat cu Primăria orașului Novoselytsya, Ucraina, Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă din Ungheni și Clubul Sportiv Kolos din Novoseliţa.

(264 vizualizări)