”Un nou set de tehnică de descarcerare, utilaje speciale și echipament de protecție a fost donat salvatorilor din Ungheni de catre Viktor Svjatõšev, guvernatorul regiunii estoniene Jogeva, Jüri Aland, seful salvatorilor din Jogeva, oamenii de afaceri Andres Vään și Ain Viik. Anterior, cu suportul prietenilor din Jogeva si primarul de Kaarina (Finlanda) Harri Virta au fost donate 2 autospeciale complet echipate. Ele deja au participat la multe operațiuni de salvare și la stingerea incendiilor”, postase, pa pagina sa de facebook, la 4 decembrie, fostul ambasador al Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun.

”Aveam astfel de echipamente, dar nu într-un număr insuficient. Iată că utilajele și echipamentul care a ajuns la noi ne va fi de un real folos”, a menționat Vladimir Gîrbea, inspector în Secția de apărare împotriva incendiilor a Direcției Situații Excepționale Ungheni, la Ungheni. Și echipamentele, și utilajele vor fi distribuite, potrivit dânsului, celor trei posturi de pompieri din raion.

Oleg Blișceac, șeful Direcției Situații Excepționale Ungheni, le-a mulțumit donatorilor pentru gestul lor. Chiar a doua zi după eveniment, a plecat într-o vizită de lucru, în Finlanda, la partenrii din Kaarina, pentru a iniția un nou acord de colaborare. Până la ora actuală, trebuie de menționat, ajutoarele au venit prin intermediul celor din Jogeva, regiune din Estonia, înfrățită cu raionul Ungheni. Acum se dorește un parteneriat direct, mai ales că, de la 1 ianuarie, urmare a unor schimbări teritorial-administrative din Estonia, regiunea Jogeva, în formula-i actuală, nu va mai exista.

”Mergem să prelungim colaborarea, pe care am început-o cu Jogeva din Estonia”, a făcut o remarcă Oleg Blișceac.
Și Consiliul raional Ungheni își dorește o colaborare cu municipalitatea Kaarina, Finlanda. Tocmai de aceea, în această deplasare, Oleg Blișceac este însoțit de vicepreședintele raionului, Serghei Lacusta. ”Vom transmite o scrisoare de intenție, căci ne dorim o înfrățire cu această rehiune”, a punctat Ludmila Guzun, președinta raionului. Potrivit dânsei, urmează ca, după 1 ianuarie, să fie revăzut și acordul de înfrățire  cu regiunea Jogeva, care a fost semnat în anul 2012 și, grație căruia, a fost o colaborare frumoasă între cele două entități.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(169 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: