De mai bine de 20 de ani, la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași are loc, în ultima lună de toamnă, noiembrie, o zi a autoconducerii.

În acest an, evenimentul a fost organizat pe 24 noiembrie, când elevii din clasele liceale au încercat să se simtă profesori, să vadă cum e să fii în pielea unui pedagog. Astfel, au schimbat pupitrele băncilor cu catedrele pedagogilor.

Valeriu Gorincioi, directorul liceului, a menționat că în acest an, ca de obicei de altfel, ziua autoconducerii a decurs ca la carte. ”Elevii-pedagogi au fost responsabili, și-au luat rolurile în serios”, a specificat dânsul, după care a adăugat: ”Fiecare profesor are o anumită zonă de confort, iar această zi, pe de o parte, te scoate din zona respective. Pe de altă parte, e și interesant. Cum vom avea noi colegi, reprezentanți ai generației în creștere, cum o să știe ei ce înseamnă să fii profesor? Numai încercând să intre în acest rol”.

Directorul din acea zi de 24 noiembrie, Dan Mihalache, elev în clasa XII-a, a mîărturisit, la finalul ”zilei de muncă”, că i-ar plăcea să fie director, dar nu neapărat al unei școli. Și-a spus și concluzia pe care a făcut-o: ”Un director de școală are foarte multe sarcini, foarte multe obligații care necesită timp si energie”.

În ziua autoconducerii, Liceul ”Mihail Sadoveanu” a avut și oaspeți de onoare, printre care: Desiree Jongsma, reprezentantă a UNICEF în Moldova,   și jurnalistul Mircea Surdu, originar din Călăraşi.
A fost organizat și un flashmob, iar Clubul de robotică din liceu a prezentat o bătălie între roboți. Pauzele au fost înfrumusețate de dansatorii din ansamblurile ”Sadoveancele” și ”Codrenii”.

Totodată, membrii Consiliului Liceal au avut o întâlnire cu primarul oraşului, Nicolae Melnic, şi secretara consilului orăşenesc, Ecaterina Melnic.
Mai pe scurt, a fost o zi plină cu de toate.

Cătălina Sili 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(258 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: