Ministerul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova a publicat pe YouTube imagini inedite filmate cu drona, în care apare drumul de ocolire a municipiului Ungheni.

Din imagini se vede că drumul este aproape de a fi finalizat. Totuși, mai există porțiuni unde încă se lucrează.

Acum două luni, ministrul Octavian Calmîc declara că lucrările centurii municipiului Ungheni sunt pe ultima sută de metri, pentru ca mai apoi să declare că aceasta va fi dată în exploatare în luna mai 2018.

„Nu s-a reușit absorbirea întregului grant la timp și ceea ce a rămas va fi acoperit din bugetul de stat”, a declarat ministrul Octavian Calmîc, după care a explicat: „Nu este posibil să dăm drumul spre circulație din mai multe considerente. Primul este asigurarea calității drumului și de punere a ultimului strat de asphalt, care necesită condiții de vreme favorabile. […] Mai mult, în cazul în care deschidem circulația pe acest drum, începe să intre în vigoare garanția, care are un termen de un an. Respectiv, garanția ar fi irosită”.

Primul termen limită de dare în exploatare a drumului de ocolire a orașului Ungheni, cu lungimea de 7,1 kilometri, a fost în iunie 2016.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1.351 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: