Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 35 și, respectiv, 40 ani, sunt cercetați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru tentativa scoaterii din țară a 60 000 de țigarete, tăinuite de la controlul vamal, anunță serviciul de presă al vămii.

Cazul a fost raportat în dimineața zilei de 6 decembrie de către vameșii de la Sculeni, care, acționând în baza analizei de risc, au dispus scanarea autocamioanelor conduse de către aceștia.

La examinarea imaginilor generate de sistemul de scanare, inspectorii vamali au observat  prezența unor obiecte suspecte în rezervoarele de combustibil.

Ulterior, la un control mai amănunțit, au fost extrase, din fiecare rezervor, câte 30 000 de țigarete marca Rothmans, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Din primele cercetări, vameșii au stabilit că cei doi sunt angajați ai unei companii de transport, care a mai fost anterior implicată în traficul ilicit de țigarete, motiv pentru care a fost încadrată în categoria operatorilor cu risc sporit de fraudare.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbații riscă amenzi care pot varia între 3000 și 4500 lei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(199 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: