Contrabanda nu va trece, dau asigurări reprezentanții vamei. Asta, pentru că cinci scanere mobile, performante, vor fi puse în funcțiune, grație unei donații făcute Republicii Moldova în cadrul Programului EXBS (Export Control and Border Security), finanțat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Pe 4 decembrie, patru sisteme de scanere au fost prezentate oficial la Postul vamal Sculeni, raionul Ungheni. De notat că un scaner a fost pus deja în funcție la vama din Giurliulești.

La ceremonie au participat înalți oficiali, printre care: Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, consilierul Programului EXBS în Republica Moldova și Armenia, Robert Pazos.

”Este un exemplu excelent al parteneriatului nostru, pentru a ajuta la asigurarea securității frontierelor Republicii Moldova și pentru a facilita comerțul. Aceste scanere vor facilita comerțul legal prin îmbunătățirea procesării vamale și capacității de inspecție”, a menționat James Pettit.

Potrivit domniei sale, costul total al acestor echipamente este de 1,3 milione de dolari, aceasta fiind cea mai mare donație de până acum din partea programului EXBS (Export Control and Border Security).

”Aceste echipamente sunt de extremă importanță pentru securitatea economică a statului și frontierelor noastre pe dimensiunea traficului ilicit de bunuri, mărfuri, arme sau produse medicamentoase”, a subliniat, la rîndul său, Vitalie Vrabie, mulțumindu-i Guvernului SUA pentru donație.

Mai multe detalii despre aceste sisteme mobile de scanere și cum vor influența ele asupra traficului la frontiera Sculeni-Sculeni aflați din ziarul ”Expresul” din 8 decembrie.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(255 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: