La Pitușca a fost inaugurat un nou Centru de Sănătate. Evenimentul a avut loc pe 21 octombrie, în prezența sătenilor, dar și a unor oficiali.


Timp de trei ani au așteptat localnicii acest eveniment. Într-un sfârșit, ei vor beneficia de servicii de calitate, căci centrul a fost dotat cu echipament modern pentru tratament şi diagnostic.
La dispoziția lor vor sta doi medici de familie și cinci asistente medicale. ”Aici problema cadrelor medicale nu există”, a dat asigurări Oleg Belbas, directorul Agenţiei Teritoriale Vest a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Potrivit lui, pentru construcția noului Centru de Sănătate s-au cheltuit peste 2 milioane 500 mii de lei, dintre care 2 milioane 463 mii de lei au fost alocați de CNAM din Fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, iar peste 100 de mii de lei reprezintă contribuţia Consiliului raional Călăraşi.

Noua clădire este construită în preajma vechiului Centru de Sănătate. A fost construită din temelie și este dotată cu sisteme de aprovizionare cu apă şi canalizare, fiind instalat aici şi un sistem performant de încălzire. A fost amenajat și teritoriul din jur.
De acest Centru de Sănătate vor beneficia aproape patru mii de locuitori din satele Pitușca și Vărzăreștii Noi.

”Este foarte bine că s-a construit un Centru de Sănătate nou. În vechea clădire eu aș vedea mai degrabă un azil pentru bătrâni”, a făcut o remarcă Oleg Belbas.

Și primarul de Pitușca, Ionila Lozovan, a menționat că își dorește să deschidă în localitate un azil de bătrâni, doar că vechea clădire necesită investiții foarte mari, bani pe care speră că, într-o bună zi, îi va găsi.
”Centrul de Sănătate a trecut exact la timp în noua clădire. Acolo sunt condiții dintre cele mai bune, iar pacienții vor avea parte de servicii de calitate”, a subliniat primarul.

De menționat că, de la începutul anului, au mai fost inaugurate șapte instituţii medico-sanitare publice, cel de la Pitușca fiind al optulea la număr. La începutul lunii octombrie, un Oficiu al medicilor de familie a fost deschis la Șendreni, Nisporeni.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(120 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: