Expresul

Pizza de vinete

Ingrediente:

1 vânătă medie, sos de roșii, mozzarella (sau alt cașcaval la dorință), parmezan răzuit, salam picant, pătrunjel, busuioc, ulei, sare.

Mod de preparare:
Se taie vânăta pe lungime, felii de 1 cm. Se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se prăjesc (grilează) pe tigaie 3-4 minute pe fiecare parte (nu trebuie să fie făcute de tot).

Fiecare felie de vânătă se presară cu puțină sare și se unge cu un strat subțire de sos de roșii. Se așeazaă deasupra câteva feliuțe de mozzarella. Se presară cu parmezan răzuit. Dacă doriți, se presară puțin oregano și piper negru.

Se așează deasupra cubulețe de salam, apoi iar se presară puțin parmesan și un amestec de pătrunjel și busuioc marunțit.
Vinetele se dau la cuptor la 200 C pentru 10 minute. Se servesc calde.

(104 vizualizări)