This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you've provided to them or that they've collected from your use of their services. Please read more at our privacy policy page.Expresul

Prima încercare. Peste doi kilometri de drum – reparat

Fotografie din arhiva redacției

Drumurile din Temeleuți se schimbă la față. În curând, se va încheia reparația unei porțiuni de drum cu lungimea de peste doi kilometri.

”Am primit 162 mii de lei din Fondul rutier”, a explicat Zinaida Țurcanu, primarul de Temeleuți. Dar cu acești bani, susține dânsa, ar fi putut repara o porțiune de drum de doar câteva sute de metri. A reparat, însă, aproape doi kilometri. Și a reușit să mai adune încă 100 mii de lei.

Cum? ”Mi-a venit o idee: ce ar fi, dacă aș implica și locuitorii satului?”, povestește primarul.  Astfel, dânsa a mers în fiecare mahala din sat, a făcut consultări publice, a argumentat cât de bine ar fi dacă se vor aduna mai mulți bani pentru a repara o porțiune de drum mai mare, ca să  beneficieze de drumul reparat cât mai multe gospodării.

”M-a impresionat faptul că oamenii au acceptat să contribuie. În plus, am observat că, dacă ei au dat banii proprii, se interesează mai mult de desfășurarea lucrărilor, se implică și ei în anumite treburi”, a subliniat primarul.

Totodată, dânsa speră că, odată cu implicarea cetățenilor, drumurile renovate vor avea o durabilitate mai mare. Își dorește să aplice aceeași tactică și pe viitor, astfel că, în următorii anis ă fie reparate toate drumurile din sat.

(239 vizualizări)