This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you've provided to them or that they've collected from your use of their services. Please read more at our privacy policy page.Expresul

Voluntariat pe malul lacului Delia. Pentru că le pasă…

Peste 50 de elevi din clasele a XII- a de la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni s-au înarmat cu mănuși și saci și au mers pe malul lacului ”Delia”, pentru a aduna de acolo gunoiul aruncat la nimereală.

”De Săptămâna voluntariatului avem planificate mai multe activități împreună cu elevii, inclusiv salubrizarea malului lacului Delia. Alături ne-a fost și primăria, care ne-a oferit echipamentul necesar”, a menționat Maria Buruiană, director educativ al liceului.

Dânsa s-a arătat indignată de cele văzute. ”În cartierul Ungheni Deal, pe la poarta oamenilor, era atâta mizerie, încât s-au format adevărate gunoiști. Îmi pare rău de ce am putut să vedem și cât de neglijenți sunt oamenii. Am umplut toți sacii cu gunoi adunat de pe mal. De la porțile oamenilor și de pe lângă garduri nu l-am mai luat”, a făcut ea o precizare.

Referindu-se la activitatea propriu-zisă, Maria Buruiană a spus că e binevenită, căci copiii de azi vor schimba în bine lucrurile mâine. ”Voluntariatul presupune o implicare benevolă pentru binele societății. Eu știu sigur că cei care au muncit acum și au adunat gunoiul nu vor fi în stare să arunce cum au făcut-o alții”, a mai adăugat dânsa.

Per total, au fost adunați peste 50 de saci cu gunoi. ”E mult, dar nu e de mirare. ”Gospodarii” de acolo aruncă gunoiul lângă iaz și așteaptă ca cineva să vină să-l adune. Bravo copiilor pentru o așa inițiativă, dar bine ar fi ca cei din preajmă să o facă”, a subliniat și viceprimarul Eduard Balan.

(89 vizualizări)