”Aș vrea mult să trăiesc la Frăsinești, să merg aici la bibliotecă, să admir  lumea cărților și să stau la sfat cu bibliotecara Iulia Iachimovschi”, afirmă sus și tare o colegă de-a domniei sale, Liusea Ursachi de la Cetireni.

Vorbele-i sunt bazate pe o experiență recentă.

”De la începutul anului, noi, bibliotecarele din zona Costuleni, am planificat mai multe activități în comun, una dintre ele fiind discuția romanului lui Nicolae Dabija ,,Tema pentru acasă”. S-a decis s-o organizăm la Frăsinești”, povestește Liusea Ursachi.
La început de octombrie, 11 bibliotecare din acea zonă au luat calea spre Frăsinești. Nu le-a fost deloc greu să găsească biblioteca, deoarece a fost instalat un indicator care le vine în ajutor celor ce vor să ajungă aici.

”De la poartă am înțeles că avem de a face cu o bibliotecă model și o bibliotecară pe potrivă”, a făcut o remarcă Liusea Ursachi,  după care a explicat și de ce: peste tot se vedea mână de gospodar; gardul, poarta, panoul informativ, parcarea pentru biciclete, foișorul, florile, treptele – peste tot era o curățenie ideală, iar atmosfera – primitoare.

Și în interiorul bibliotecii oaspeții au dat de o curățenie impecabilă. ”Aici o mână iscusită a îmbinat cu har modernul cu tradiționalul, frumosul cu utilul, spiritul cu inteligența”, a mai spus bibliotecara de la Cetireni.

În asemenea condiții, și discuțiile despre roman au fost prietenoase, incitante, firești. Unde mai pui că ”Tema pentru acasă” este ”o miniatură a Adevăratului”. Romanul, spun bibliotecarele, este un adevărat bestseller cu peste 50.000 de exemplare vândute și peste 500.000 de împrumuturi în biblioteci, fiind tradus deja în șapte limbi.

Referindu-sela colega sa, Liusea Ursachi a spus: ”Iulia Iachimovschi este, fără îndoială, un bibliotecar minunat, un om adevărat,o ființă gingașă și foarte, foarte modestă”, după care a accentuat că localnicii ar trebui să conștientizeze cât de norocoși sunt că o au.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(196 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: