Încă un grant, de data aceasta de 1200 de dolari, va ajunge la Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni .
Aici urmează să fie creat un loc relaxant pentru cei ce vor face cursuri de instruire în educația mediatică.

Despre aceasta ne-a povestit Aliona Manciu, șefă serviciu la bibliotecă. Dânsa afirmă că totul a început în luna ianuarie, pentru ca, mai târziu, să câștige și un grant în valoare de 1200 de dolari.

”În luna ianuarie, a fost dat startul unor cursuri de formare la compartimentul ”Promovarea educației mediatice prin intermediul bibliotecilor”. Am depus și eu formularul, iar în consecință, am fost selectată. Trainingul a fost organizat în cadrul proiectului ”Consolidarea presei independente și a educației mediatice în Moldova”,  derulat de IREX Europa, în parteneriat cu Novateca, cu suportul financiar al Biroului pentru Democrație, Drepturile omului și Muncii al Departamentului de Stat American”.

”Până în luna mai, am participat la instruiri, seminare, traininguri. Am realizat unele activități și aici, în teritoriu”, povestește dânsa.

După ce a trecut aceste cursuri, Aliona Manciu a avut dreptul să aplice și pentru un grant. A aplicat și l-a câștigat.
Urmează noi cursuri, noi instruiri. Doar că, de data aceasta, Aliona Manciu va transmite cunoștințele obținute în domeniul media mai departe. Beneficiari vor fi, mai întâi, bibliotecarele din raion. Ele, la rândul lor, vor transmite tot ce vor afla și vor învăța membrilor comunităților din care fac parte.

”Pentru ca rezultatul să fie cel scontat e nevoie de crearea unui colțișor relaxant pentru cei ce vor studia la bibliotecă educația media. Din banii care ni s-au oferit sub formă de grant vom achiziționa rafturi, șapte fotolii, o boxă și o tablă interactivă. Contribuția noastră va fi un calculator și o imprimantă”, a precizat Aliona Manciu.

Potrivit dânsei, până la 1 septembrie totul trebuie să fie gata, căci trebuie să înceapă cursurile.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(87 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: