Foto-simbol
Foto-simbol

După ce o viață întreagă au mers pe drum de țară, locuitorii din regiunea numită Satul vechi din Boldurești, căreia oamenii îi zic Toceni, în sfârșit și-au văzut visul împlinit. Au acum un drum nou. Chiar dacă e din pietriș, le va face, totuși, viața mult mai ușoară.

Aici vor ajunge, indiferent de timpul de afară, mașinile. Pe aici oamenii vor merge fără să se țină de garduri atunci când plouă.

”Vă spun sincer, lumea avea lacrimi în ochi când au văzut noul drum”, a spus primarul Vasile Miron. Lacrimile celor din zona respectivă erau, bineînțeles, de bucurie. Primarul a explicat și de ce: nu vor mai merge prin noroi.

Potrivit dânsului, drumul construit are o lungime de 2000 de metri, adică doi kilometri, și a costat peste 800 mii de lei. ”O bună parte din bani, circa 450 mii de lei, au venit din Fondul Rutier. Restul a fost contribuția Consiliului raional Nisporeni, a primăriei și a localnicilor”, a precizat Vasile Miron.

Inițial, pentru construcția drumului respectiv se preconizase un milion de lei. Noroc că la licitație s-a găsit o firmă de construcție care a oferit un preț mai mic. În caz contrar, drumul nu ar mai fi fost terminat în acest an, a explicat primarul.
”Satul vechi este amplasat la o distanță considerabilă, sub pădure. Pentru că lipsea drumul, oamenii ajungeau cu mare greu în centru. Acum au acces liber. În plus, până acolo circulă, o dată pe zi, și un maxi-taxi. Acea zonă nu mai este uitată”, a mai spus Vasile Miron.

În aceeași ordine de idei, primarul a informat că au mai fost reparate două porțiuni de drum, dar din banii primăriei și grație contribuției oamenilor.

Este vorba de un sector de drum din Băcșăni, cu o lungime de 275 de metri, care a costat 350 mii de lei, dar și de o porțiune de drum din Boldurești, cu lungimea de 250 metri, costul fiind de 120 mii de lei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(259 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: