Constantin Bejenaru
Constantin Bejenaru

Constantin Bejenaru, câştigător al centurilor WBC International și WBC Americans Continental, originar din Ungheni, a declarat pentru ”Jurnal de Chișinău”: „Dodon este un trădător care încearcă să îngroape Moldova. Cum poți să te aliniezi unei ţări ca Rusia, în care corupția e la cote maxime, iar fărădelegea e la ea acasă? Cum poţi să te asociezi cu regimuri dictatoriale precum Coreea de Nord, îndepărtându-se de ţările civilizate ale Europei şi Occidentului?!”.

Asta, după ce a fost întrebat ce crede despre  gestul trupei DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la un concurs de muzică din Federația Rusă, pe care l-a și câștigat, dar s-a fotografiat cu drapelul regiunii separatiste transnistrene.

Referindu-sela acest gest, pugilistul a răspuns: „Cum să faci astfel de poze știind ce a fost și ce se întâmplă în continuare în stânga Nistrului? E trădare de patrie! Într-o ţară normală, astfel de personaje nu ar mai apărea nicăieri, ba chiar ar putea fi judecate pentru asemenea fotografii”.
Și mai mult l-a indignat gestul lui Igor Dodon, care, imediat ce au revenit acasă, le-a conferit celor trei membri ai trupei titlul de „Artist emerit al Republicii Moldova”.

De notat că boxerul unghenean are pe echipamentul său, în timpul meciurilor, imaginea a trei drapele: al Republicii Moldova – statul în care s-a născut, al României – unde s-a format ca sportiv, şi al SUA – care îi oferă posibilitatea să progreseze

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(550 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: