Un șef de direcție a Consiliului raional Călărași, un specialist creditare la o bancă comercială și un agent în vânzări. Toți trei sunt călărășeni și împart aceeași pasiune și aceleași gusturi: muzica rock.

Evgheni Tihonov, șeful Direcției Economie, împreună cu alți doi prieteni, Dumitru Bondari și Marcel Ciubotaru, ultimul este unicul care are studii în domeniul muzicii, au format, acum doi ani, o trupă rock, ”Ember Fire”.
Un pic mai târziu, li s-a alăturat și Igor Serbușca . ”Suntem o formație de amatori și cântăm după ora 17.00, când am încheiat activitatea noastră de bază”, ne spune Evgheni Tihonov.

”Una alteia nu încurcă. Sunt funcționar public de la ora 8.00 până la 17.00, apoi, ca fiecare cetățean, am dreptul la timpul meu liber. Iar eu prefer ca în timpul meu liber să cânt”, face o remarcă dânsul.

Evgheni Tihonov este chitarist, Dumitru Bondari – toboșar, Igor Serbușca – chitarist basist, iar Marcel Cibotaru este vocalist, dar și chitarist. Împreună cântă rock alternativ cu elemente din metal.
De ce ”Ember Fire”, am întrebat. ”Este focul din cenușă. Ne-a plăcut cum sună. Nu trebuie să căutăm un sens ascuns”, a răspuns Evgheni Tihonov.

Ca orice trupă începătoare, au cântat la început piese împrumutate. Acum cântă doar piese din creația proprie. Melodiile sunt compuse de către Evghenii Tihonov și Marcel Ciubotaru.
Cu versurile e mai complicat. Trebuie să apeleze la cineva care știe să le compună. Au deja zece piese la număr. Toate sunt în română. ”Un întreg album”, subliniază chitaristul. De altfel, pe viitor își doresc să lanseze și un album.

Unicul canal de promovare a ”Ember Fire” sunt evenimentele care se organizează în orașul Călărași. Deocamdată, această metodă le convine.
”Este prea devreme să vorbim despre promovare. Viitorul ne va arăta direcția în care vom merge”, a subliniat Evgheni Tihonov.

Curiozitatea nu mi-a dat pace. ”Cum poți să faci muzică, dacă nu ai studii în domeniu?”, am întrebat. ”Când eram mic, îmi plăcea să ascult acest gen de muzică. Îmi doream să fiu ca cei care cântă. Îmi doream să cant ceea ce cântă ei. Probabil că această mare pasiune pentru muzica rock m-a determinat să învăț de sine stătător. Am reușit. Iar acum compun și muzică”, a răspuns Evgheni Tihonov.
Acum, cei de la ”Ember Fire” vor să-și mărească ”familia”. Sunt în căutare de încă un vocalist, sau o vocalistă.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(222 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: