Cum e să ai o stână de oi lângă o eventuală autostradă? Foarte simplu! Refuzi să o muți de acolo. Caz amuzant, dar și de proces de judecată în satul Zagarancea.

Cu ceva timp în urmă, în preajma drumului național Ungheni-Sculeni a apărut o stână de oi. A apărut fără nici un aviz pozitiv al organelor autorizate și, deși, multă lume din preajmă se indigna de mirosul ce venea de acolo, nimeni nu a întreprins nimic.

Acum, pe acolo, prin imediata apropiere a acelei stâne, urmează să fie construit drumul de centură, care, ulterior, va ajunge spre autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni.

Proprietarului stânei i s-a solicitat să ia stâna de acolo, dar… Primarul Mihai Burlacu susține că acesta a refuzat.

”Tot ce ne poate face această stână este să ne strice imaginea localității și a primăriei. Noi am încercat să discutăm cu ei, dar nu ai cu cine”, a subliniat primarul, după care a specificat: ”Este vorba de Mihail Carpcevschi. Dânsul deține această stână pe un teren care, ulterior, a fost împărțit între rude. Sincer să vă spun, ei, între neamuri, se judecă din cauza acestor terenuri. Acum vor fi din nou acționați în judecată și cred că această stână va fi demolată”.

Fiind întrebat dacă i s-a oferit vreo sumă de bani proprietarului pentru acel teren, așa cum se vehiculează prin sat, Mihai Burlacu a negat informația. ”Nimănui nu-i încurcă terenul său, încurcă ceea ce e pe teren, adică stâna. Și nimeni nu i-a oferit nimic”, a spus dânsul.

Nedumerit de situația creată s-a arătat și Alexandru Brînză, vicepreședintele raionului Ungheni.

”Din câte am înțeles, primarul de Zagarancea a încercat să-l convingă pe acel cetățean, dar el nu vrea să cedeze. De fapt, acolo sunt mai multe nereguli, stâna nu este autorizată, nimeni nu i-a emis avize pozitive. Cred că este o chestiune de judecată”, a spus dânsul.

L-am telefonat și pe Sergiu Talmaci, șeful secției epidemiologie de la Centrul Sănătate Publică Ungheni, pentru a comenta situația creată. Și el a confirmat că acea stână, ca, de altfel, toate stânele din raion, nu este autorizată. ”Noi, de ani de zile, încercăm să facem ordine în acest domeniu. E o problemă majoră, care trebuie rezolvată”, a subliniat dânsul.

Am încercat să-l găsim și pe proprietarul stânei, ca să-și expună punctul său de vedere. Nu am reușit. Nici măcar primarul Mihai Burlacu nu ne-a putut oferi datele lui de contact.

Vom urmări derularea evenimentelor. Cu ce se va încheia această istorie și dacă va fi demolată stâna sau nu veți afla din ziarul ”Expresul”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(625 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: