Echipa de voluntari nisporeneni, ”Noua generație”, le-a făcut o surpriză oamenilor din partea locului: au adus-o acasă pe Victoria Roșca, actriță și regizoare la Teatrul Epic de Etnografie și Folclor ”Ion Creangă”.

Victoria Roșca este originară din Păruceni. A crescut, alături de cei trei frați ai ei, în sânul naturii. ” Tatăl meu a fost pădurar 20 de ani, iar eu petreceam mult timp hoinărind. Iubeam la nebunie să stau în copaci, să merg cu tata să hrănesc iarna căprioarele, să văd mistreţi. Tata era nevoit să mă ia cu el, pentru că la grădiniţă nu stăteam locului şi nu m-au primit. Iar mama, cum avea multă treabă acasă cu gospodăria şi ceilalţi fraţi ai mei, mă trimitea cu tata”, spunea ea într-un interviu pentru ea.md.

A devenit celebră, datorită vlogului său „Zâmbărele”.

La Nisporeni, însă, Victoria Roșca, împreună cu alți colegi de-ai săi de la Teatrul Epic ”Ion Creangă” din Chișinău, a venit cu spectacolul „Peripețiile lui Păcală și Tândală”.

Marele eveniment cultural a avut loc la Centrul de Cultură și Tineret ”Luceafărul”, iar inițiativa le-a aparținut voluntarilor din ”Noua generație”. Mai mult ca atât, grație lor, numeroși copii din familii defavorizate au avut șansa să vină la spectacol.

”Am decis să procuram noi, voluntarii, din ”bugetul” pe care-l avem, 10 bilete pentru copiii care nu-și permit așa ceva din lipsă de resurse. Apoi, am avut parte de susținere de la mai mulți antreprenori, cărora le mulțumim nespus.

Datorită lor, mulți părinți și copiii au avut ocazia să vină la teatru. După cum se știe, un om, un copil are nevoie și de hrană spirituală”, a declarat pentru ”Expresul”, Nina Cătălina Popa, lidera echipei de voluntari.

Contactată de ”Expresul”, actrița Victoria Roșca ne-a mărturisit că s-a simțit minunat acasă.

Dânsa a mai spus că se gândește la un spectacol format doar din scenetele umoristice pe care le difuzează pe videoblogul său, ”Zâmbărele”. Cine știe, poate va veni cu acel spectacol și la Nisporeni.

De menționat că echipa de voluntari „Noua Generatie” activează abia de o lună, dar au la activ deja realizări frumoase. Recent, ei au procurat un ecran pentru difuzarea filmelor.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(80 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: