Foto: Mihaela Muntean

De două zile cu maximă încărcătură spirituală, cu numeroase evenimente importante, dar și cu multă muzică și veselie au avut parte unghenenii.

La final de săptămână, pe 19 și 20 august, a fost marcată aniversarea de 555 de ani de la prima atestare documentară a localității Ungheni.

”E un eveniment deosebit”, a declarat la scenă deschisă președinta raionului, Ludmila Guzun, accentuând totodată: ”Atunci când se vorbește de Ungheni, se vorbește doar al superlativ”.

”Pentru noi Ungheniul este nu doar un oraș european, ci și un oraș model, care poate fi luat drept exemplu pentru alte orașe nu doar din Republica Moldova, dar și din regiune”, a subliniat și Octavian Calmîc, viceprim-ministru, ministru al Economiei, care a venit la Ungheni, în zi de sărbătoare, însoțit de o întreagă echipă a guvernării.

”Orașul Ungheni e deosebit prin oamenii lui. Am spus-o de nenumărate ori și o mai repet. Anume ei dau culoare localității”, a făcut o precizare și primarul Alexandru Ambros, care a dat asigurări că ”anul 2017 va fi un an în care vom avea în ascensiune proiecte ce vor fi implementate la Ungheni”.

Urările și promisiunile au curs gârlă. Or, oaspeți au fost mulți și pe măsură.

Chiar dacă sărbătoarea s-a încheiat, acțiunile în cadrul campaniei ”Ungheni – 555 ani” continuă. Mai sunt multe lucruri frumoase de făcut, iar unghenenii șțtiu să le facă.

Foto: Lucia Bacalu

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(151 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: