Începând cu această toamnă, mii de biciclete vor porni de la Nisporeni spre România.

Nu e vorba de vreo campanie sau competiție, ci de o fabrică de  asamblare a  bicicletelor, care va fi deschisă în orașul

Nisporeni de către antreprenori din județul Prahova.

”Numeroasele vizite și tratative din ultima perioadă s-au soldat cu semnarea unui contract de arendă, prin care o companie din Ploiești va deschide o linie de producere la Nisporeni”, a postat pe pagina sa de facebook primarul Grigore Robu.

Pentru ”Expresul” dânsul a relatat următoarele: ”Eu am efectuat mai multe vizite la Parcul Industrial din județul Prahova, am văzut ce fac acolo și mi-am dorit să preluăm din experiența lor. Primul pas a fost realizat. Bucură faptul că, datorită acestei linii de producere, vor fi create noi locuri de muncă pentru nisporeneni”.

Deocamdată, investitorii promit că vor deschide până la două sute de locuri de muncă. Și bugetul local va avea de câștigat, prin impozitele și taxele ce vor fi plătite.

Contractul de arendă a fost semnat în zi de duminică, pe 13 august. Primarul de Nisporeni a explicat că urmează să fie reabilitată o clădire ce aparține primăriei, unde va fi instalată și linia de producere. ”Investitorii au dat asigurări că, dacă afacerea va derula cu bine, vor construi la Nisporeni propriul edificiu, iar fabrica se va extinde, creând peste 500 de locuri de muncă”, a explicat Grigore Robu, după care a făcut o remarcă: ”Este primul pas și sperăm să atragem și alte companii în orașul nostru”. Totodată, dânsul nu a ezitat să sublinieze: ”Prahova iubește Basarabia. Unirea ne face puternici”.

De menționat că bicicletele asamblate la Nisporeni vor fi exportate în România, dar și în alte țări din Europa. La Nisporeni, se pare, nu vor rămâne deocamdată.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(465 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: