Zece familii din orașul  Ungheni, care au adus pe lume, în acest an, de la al treilea copil în sus, au primit, recent, diplome și cadouri. Asta, datorită Campaniei  sociale  ”La Ungheni se naște viitorul” , inițiată de Consiliul Local al Tinerilor (CLT)din cadrul Centrului Regional de Resurse pentru Tineret.

Timp de două luni, tinerii consilieri, în parteneriat cu  Primăria Ungheni, Centrul Prietenos Tinerilor „Impuls”  și ziarul ”Expresul, au mers în ospeție la aceste familii, oferindu-le câte o surpriză de proporții.

”Este foarte important ca un oraș să aibă viitor. Pentru aceasta el trebuie să aibă oameni care trăiesc aici. În momentul în care avem un proces pozitiv de nașteri, este un lucru foarte bun. Înseamnă că localitatea are viitor”, a menționat primarul de ungheni, Alexandru Ambros, după care a precizat: ”Este o idee bună desfășurarea unei astfel de campanii. Trebuie să fie la modă să ai cel puțin trei copii. Părinții cu doi sau trei copii merită să fie apreciați, pentru că ei, practic, rezolvă o problemă.  Avem nevoie de oameni!”.

”Personal, întotdeauna sunt pregătită pentru a aduce bucurie în sufletul oamenilor, iar campania socială „La Ungheni se naște viitorul” a fost una dintre cele reușite. Împreună cu ceilalți consilieri, am reușit să cunoaștem familii model, care își iubesc și cresc copiii cu dedicație, într-o atmosferă plăcută”, a spus și Veronica Condurachi, primar CLT.

Familii împlinite
Familia Ivasiuc are  cinci copii: un băiat și patru fete. Părinții sunt împăcați sufletește și spun că e un dar de la Dumnezeu. Mai ales că în acest an au venit pe lume gemenii.

”Nu e atât de greu să crești copii, dacă ai în suflet credință. Noi suntem o familie credincioasă, eu slujesc la Mănăstirea ”Sf. Gheorghe”, iar preoteasa cântă în corul catedralei episcopale din oraș.  Suntem pe două fronturi.  Cu ajutorul lui Dumnezeu, le depășim pe toate. Dumnezeu le rânduiește pe toate cum binevoiește. În timpurile vechi, când a fost foamete și război, oamenii creșteau câte 15 copii. Azi, când Dumnezeu ne-a dat de toate, ar fi păcat să nu aducem pe lume mai mulți copii”, spune fericitul tată, Valeriu Ivasiuc. ”Sunteți bravo!”, adaugă cu referire la campania inițiată de tineri.

Natalia Dereniov, mamă a două fete și un băiat, a ținut să menționeze ingredientele necesare unei familii fericite: legătura și dragostea dintre soț și soție. ”Mult contează ce bărbat ai lângă tine. Susținerea soțului și grija lui m-a determinat și la al treilea copil. Greutățile le-am trecut cu iubire, cu respect reciproc. Nu prea eram pregătiți pentru al treilea copil, dar, când am aflat că cele două fetițe vor avea un frățior, a fost o bucurie în casă. Copiii cresc frumos, când părinții se iubesc, sunt acasă și le oferă căldură”, a subliniat dânsa.

S-a bucurat să  vadă tinerii consilieri la ușă și Anastasia Țurcanu, mamă a trei copii. ”Desfășurați o  campanie ce le face o plăcere mămicilor. Atenția e binevenită mereu”, a făcut dânsa o remarcă, apoi a continuat: ””Nu ne-am gândit la cel de-al treilea copil. Nu ni l-am planificat. Dar, fiindcă mergem spre bătrânețe, ne-am făcut sprijin și alinare. Cei doi copii mai mari au așteptat-o cu drag pe surioara lor”.

Și Natalia Bujor  e o mamă fericită cu trei copii. ”Nu-i deloc ușor, dar e o bucurie. Noi ne-am dorit acest copil, al treilea. Ne-a umplut casa de fericire”, a spus.

De notat că această campanie a fost prilejuită de aniversarea de 555 de ani de la prima atestare documentară a Ungheni.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(159 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: