La sfârșitul săptămânii trecute, pe 6 august, nori negri s-au abătut asupra raioanelor Ungheni, Nisporeni, Călărași. A tunat, a fulgerat.

”La Sinești a plouat cu grindină cât oul de vrabie. Și a fost un vânt puternic. A fost afectat porumbul, au fost afectate roșiile, dar și alte legume și fructe”, ne povestea, luni dimineață, Constantin Potlog, originar din localitatea respectivă.

De îndată ce am auzit informația, l-am telefonat pe primarul de Sinești, Iurie Țăruș, pentru a afla care este situația în sat. ”Ploaia a durat vreo 10-12 minute, grindina era cât bănuțul, dar a fost înecată de ploaie”, ne-a relatat, cupă care a recunoscut: ”Nu știu dacă sunt pierderi mari de recoltă. Cert e că nimeni nu s-a adresat la primărie, nimeni nu a atenționat asupra unor eventuale pagube”.

Situația a fost calmă, a plouat liniștit peste tot, și în raionul Călărași, și în raionul Nisporeni. Cel puțin, cei de la Direcția Situații Excepționale nu au primit nici o informație cu privire la anumite calamități.

Doar în satul Hîrcești din raionul Ungheni au fost înregistrate ceva pierderi materiale .

”Aici, un depozit de cereale a fost afectat de grindină și vânt. Au fost distruse 130 de metri pătrați de țiglă și 70 de foi de ardezie”, ne-a spus Vladimir Gîrbea, inspector la Direcția Situații Excepționale din Ungheni.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(81 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: