Mi-a spus cineva, cândva, o frază înțeleaptă: ”Suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucruri ieftine”.

Ei bine, de câțiva ani buni, eu mă conduc după acest principiu. Optez pentru calitate, deși, uneori, bate la buzunar.

Încerc să fac economii doar ca să-mi procur ceva bun.

Scriu aceste rânduri, pentru că, săptămâna aceasta, un subiect controversat a apărut pe rețelele de socializare și nu numai.

Eu, care am un salariu de supraviețuitor? Dar cum ar trebui să se îmbrace o fostă ministră a Educației, un fost consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale?

Un oarecare blogger din Molodova, nu vreau să-i dau numele, căci pentru mine acel nume nu valorează nimic, a scris despre cămașa Maiei Sandu. A făcut-o și el pe jurnalistul de investigație, a stabilit că acea cămașă e ”de firmă”, a văzut cât costă și așa mai departe. Se pare că pentru el e unica problemă cu care azi se confruntă țara noastră.

Cică, acea cămașă ar costa  aproximativ 70 de euro. Imediat a și făcut o comparație cu un salariu al unui profesor. Ridicol omul ăsta, abordarea lui și informațiile cu care speculează.

În primul rând, o femeie trebuie să fie îmbrăcată frumos și nu contează cât e de scumpă haina, dacă-și permite. Doi, o femeie ca Maia Sandu care, între anii 2010 și 2012, a lucrat cu un salariu de 10 mii de dolari în Statele Unite ale Americii, în calitate de consilier al directorului executiv la Banca Mondială, în Washington DC, cred că și-a permis să dea și o sută de dolari pe o cămașă.

Pentru ce astfel de știri, postări pe blog și informații în vânt? S-au spulberat subiectele?

Da nimeni nu calculează vacanțele președintelui nostru cu avion privat?

Cât despre postarea cu această cămașă, îl pot ferm numi pe acest blogger – de doi bani. Scopul lui e doar să bage zâzanie între oameni.

Mie chiar mi-i interesant: da cum te-ai gândit tu, această doamnă stă numai în Moldova, ea nu călătorește? În plus, în țările înalt dezvoltate găsești o astfel de cămașă și cu 30 euro – la reducere. Tu știi cum a luat-o dânsa?

Apropo, Maia Sandu a oferit și explicații despre cele trei cămăși luate de la aceeași firmă cu câte 30-40 de dolari fiecare. Faza cea mai tare e că această doamnă are câțiva ani de când poartă cămășile respective, luându-și-le pe vremea când avea un salariu de zece mii de dolari, câștigați cinstit.

Speculații, știri de ultimă oră, reportaje, investigații… Toate despre cămașa Maiei Sandu și despre cum Năstase a fost cu pantalonii uzi.

Dragi colegi, aici se rezumă tot jurnalismul din Republica Moldova? Unde ați ajuns și la ce nivel sunteți? Acestea-s unicele probleme cu care se confruntă țara noastră? Despre asta merită de scris? Mi-e rușine unde ați ajuns unii dintre voi…

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(80 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: