Copiii cu autism din Ungheni vor beneficia de o terapie specială. Și asta datorită Federației pentru Drepturi și Resurse în Autism din Republica Moldova care lansează un proiect, în urma căruia să fie deschis un cabinet de lucru cu acești copii.

Despre detaliile proiectului respectiv, s-a discutat astăzi, 1 august, în cadrul unei ședințe de informare și sensibilizare desfășurată la Centrul de zi pentru copii și tineri ”Casa pentru toți” din Ungheni.

”La Ungheni venim cu scopul de a deschide un cabinet ABA (terapie specială pentru copii cu autism) unde se va putea lucra cu ei. În Republica Moldova sunt doar două centre care se ocupă cu ei și sunt ambele în Chișinău. Dorim să preluăm model uneia din Chișinău și să implementăm aici în Ungheni”, a declarat pentru ”Expresul”, Aliona Dumitraș, director executiv al Federației pentru Drepturi și Resurse în Autism din Republica Moldova. Ungheniul va fi primul raion în care se va implementa acest proiect.

Despre cum va funcționa acest cabinet, cine se va ocupa de terapie și cât va costa și încă multe alte detalii, aflați din ziarul ”Expresul”.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(126 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: