Fotografie: facebook.com

Ansamblul folcloric „Prutenii” din Măcărești, raionul Ungheni s-a făcut auzit și peste Prut. În perioada 19-20 iulie, a participat la Festivalul Internațional de folclor „Cântă cucu-n Bucovina!” de la Fălticeni, județul Suceava, de unde s-a întros cu o diplomă de excelență și un trofeu.

Este pentru prima oară când tinerii artiști de la Măcărești participă la un festival internațional, a subliniat conducătorul ansamblului, Mihail Ganga. A fost, potrivit primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, ”o manifestare internaţională a formaţiilor artistice din România, Moldova şi Ucraina”.

Măcăreștenii au aviut o prestație de zile mari. În plus, au avut ocazia să facă un schimb de experiență cu colective similare din România și Ucraina.

”Mi-am dat seama cât de important e să mergem la asemenea evenimente internaționale. Tinerii noștri s-au descurcat foarte bine”, a mai spus Mihail Ganga.

”Prutenii” a fost unicul ansamblu folcloric din raionul Ungheni la acest festival. Deplasarea acestora a fost posibilă, grație Centrului Cultural European Dacia din Chișinău, care și-a asumat toate chletuielile.

”Participând la concursuri și festivaluri în Republica Moldova, am fost văzuți de cei de la Centrul Cultural European.

Ei ne-au contactat, ei ne-au propus să participăm la festival”, a explicat Mihail Ganga.

Anterior, ”Prutenii” au mai participat la o sărbătoare de la la Prisăcani, județul Iași, dar, așa cum a recunoscut conducătorul ansamblului, nu se compară cu o participare la un festival de genul celui de la Fălticeni.

Și primarul satului Măcărești, Iacob Pântea, s-a arătat mândru de reușita ansamblului din localitatea sa. ”Este o bucurie și o mândrie pentru noi”, a declarat dânsul.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(142 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: