Oaspeți mulți, bucate alese și atmosferă franceză. Până și localul are un nume cu iz francez: ”France-Prut”. Și patronul e francez: Philippe Chaudeur. Locația, însă, e la Ungheni.

De ziua Franței, pe 14 iulie, a venit aici lume bună de peste tot, inclusiv din Franța. Multe daruri au fost oferite, multe cuvinte frumoase au fost spuse.

Allan Lesauvage, conducătorul echipei de francezi, care a muncit câteva săptămâni la Măcărești, la reabilitarea Centrului de sănătate, a declarat pentru ”Expresul”: ”Nu ne simțim departe de Franța în această zi de sărbătoare, căci aici, la Ungheni, avem parte de o primire și o ambianță plăcută. E frumos să sărbătorim Ziua Franței și de departe ”.

Conaționalul său, devenit între timp unghenean,  Philippe Chaudeur, l-a completat: ”Ziua Franței este semnificativă pentru multă lume. Zic asta, pentru că de la francezi a început promovarea  celor mai importante valori umane: egalitate, libertate, fraternitate”, după care a adăugat: ”Mă simt bine, având alături oameni cu care simțim la fel această sărbătoare – francezii. De fapt, am în jur persoane care împărtășesc aceleași sentimente. Toți cei ce au venit azi la sărbătoare fac parte din această categorie”.

Prezent la eveniment, consulul Petru Lițiu de la Oficiul consular al României la Ungheni, a subliniat: ”Pentru noi, românii, Ziua Franței este foarte importantă,  mai ales că Franța este implicată mult în istoria României ca stat național unitar. România este în Uniunea Europeană cu ajutorul Franței. Deci, este o apropiere foarte serioasă. Asta ne bucură, pentru că Franța e țara și națiunea care a dat foarte multe lumii din punct de vedere cultural și spiritual, tehnic și științific”.

Au dat culoare sărbătorii invitatul special, interpretul ELRadu, dar și Valeria Marcu, deținătoare a numeroase premii la festivaluri și concursuri muzicale naționale și internaționale.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(121 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: