Unde să-ți fugi de arșiță și caniculă, dacă nu la mare? Ei bine, marea poate fi încă un vis până la concediu, pentru cei ce lucrează, dar și pentru cei care nu au resurse financiare.

De aceea mulți dintre noi alegem o cale mai ușoară, mai ieftină și mai convenabilă. Pe timp de caniculă, mergem la piscine, pe malul unui lac sau al unui râu, dacă le avem. Care le au, care nu, dar asta e situația!

Ungheniul este cel mai aproape de Prut și de aceea muți aleg această destinație.

Nu pot spune că sunt tare entuziasmată de piscine. E multă lume și miros de clor. Totuși, la moment, o altă alegere nu prea este.

În acest week-end, am petrecut și eu câteva ore la o piscină, mai mult bronzându-mă decât să mă bag în apă. Dar nu despre mine vreau să vă povestesc, ci despre faptul cum, până la sfârșit, mi-a pierit cheful de a mai merge la bazinele acvatice

Dacă tot proprietarii acestor bazine ne-au oferit posibilitatea de a ne răcori, au pus la dispoziție, băi, veceuri și lavoare, la ce ne mai trebuie ca să menținem igiena?

Cel mai ridicol și mai aiurea, să-mi fie iertate cuvintele, îmi par acele mame care nu-și educă copiii să trăiască într-un mod sănătos de viață. Ideea e că, la un moment dat, am observat că din veceu ieșeau desculți, adică fără papuci, cu picioarele goale, și mame cu copii, dar și mulți alții.

M-am blocat. Am crezut că nu mai pot vorbi. Am ațintit privirea asupra lor și…

Cum poți să-ți lași copilul să mergă fără încălțăminte la toaletă? Unde vă este capul, dragi mame?

Dar ceilalți? Printre cei mulți, văd o doamnă cu ecuson în piept, pe care scria: ”Medic Salvator”. Atenție, medic! Păi iată, și ea tot fără încălțăminte a intrat în veceu. Ce să mai zici?

Cât am așteptat afară, nu am văzut pe nimeni să-și spele mâinile, deși era pus la dispoziție și săpun și tot ce e necesar. De ce ar trebui să ne chinuim, dacă putem să ne spălăm mâinile și picioarele în apa din piscină, acolo unde se scaldă atâția copii, atâția maturi. O infecție, în aceste condiții, poți s-o iei cu ușurință.

Ceea ce am văzut chiar m-a lăsat fără grai. Cu siguranță, dacă nu erau condițiile necesare de respectare a igienei, se găsea vreo mămică din asta guralivă să critice că nu este. Dar, atâta timp cât proprietarii ți-au pus la dispoziție totul, cum să-ți duci copilul fără încălțăminte la veceu?  Este o chestie de cultură. Și nu vă mai supărați când ni se spune că suntem un popor fără minte, fără cultură. Uneori, chiar dăm dovadă de asta.

Părerea mea e că, înainte de a merge la piscină, toate lumea ar trebui să-și facă duș; fără duș să le fie interzis accesul. Unii dintre noi fac acasă, evident, dar credeți-mă, nu fiecare gândește la fel. O altă responsabilitate ar fi prezența încălțămintei speciale.

Încălțați-vă, vă rog, când mergeți la veceu și nu uitați să spălați mâinile!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(46 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: