Timp de cinci zile, aproximativ 650 de cetățeni au venit la corturile instalate de Direcția Situațiilor Excepționale (DSE) în Ungheni. ”Oamenii solicitau cel mai des apă și să se odihnească un pic. Pe caniculă, de la ora 11.00 până la 17.00, doi reprezentanți ai DES, împreună cu o asistentă medicală au fost la dispoziția oamenilor”, a explicat Vladimir Gîrbea, locotenent major, inspector în Secția de apărare împotriva incendiilor a DSE Ungheni.

Potrivit lui, au beneficiat de ajutor medical circa 125 de persoane, majoritatea cu probleme de tensiune.
Și serviciul  de salvatori și pompieri Călărași, în colaborare cu instituțiile medico-sanitare  publice din raion, au instalat un punct de reabilitare în centrul orașului Călărași.

Alexandru Balan, specialist al protecției civile, locotenent al serviciului salvatori, spune că oamenii sunt mulțumiți și salută astfel de acțiuni. ”De miercuri până duminică s-au adresat cam 700 de persoane. Unii necesitau asistență medicală, alții vroiau să bea un pahar de apă. Ne-a fost de ajutor și voluntari ai Crucii Roșii”, a spus dânsul.
Cu totul alta a fost situația la Nisporeni. Aici oamenii au trebuit să stea… la umbră. Igor Josan, șeful serviciului protecție civilă din Nisporeni, ne-a spus că nu are rost să fie instalate corturi, din moment ce populație practic nu este.

”Doar în zilele de sâmbătă și duminică, la piața centrală, când e caniculă, Centrul de Sănătate organizează pentru oameni așa servicii. Nu e vorba de un cort, ci de o încăpere în Centrul cultural ”Luceafărul”. Acolo-i răcoare, e umbră.

Din experiența de anul trecut, de cortul pe care-l instalasem  se apropiau zilnic doar 3-4 oameni și acei din curiozitate”, a mai spus Igor Josan, după care a adăugat: ”Cel mai bine, pe caniculă, oamenii să stea la umbră sau acasă”.

De menționat că acest serviiciu va fi pus la dispoziția cetățenilor doar dacă temperatura va trece de 30 de grade de căldură.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(23 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: