Un transport special pentru persoanele dependente de scaunul rulant. Iată ce și-au propus să procure, până la finele anului 2017, reprezentanții Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF) din Ungheni.

În acest scop, au  lansat Campania  ”Ajută-mă să îmbrățișez lumea”, pentru a colecta banii necesari.

În prezent, peste 200 de persoane din raion sunt dependente de scaunul cu rotile, iar transportarea acestora este aproape imposibilă.

”Dacă priviți cu atenție, vedeți că 95% din clădiri, magazine, parcuri sau alte locuri publice nu sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Oamenii nu se gândesc că și ele vor să meargă la o pizza, la un prieten sau să se plimbe prin parc. Noi, specialiștii de la Direcția Asistență Socială, ne gândim la ei și vrem să achiziționăm un autovehicul dotat cu toate cele necesare pentru persoanele imobilizate în scaunul cu rotile”, a explicat Tudor Rădeanu, șeful DASPF.

Potrivit dânsului, au fost deschise deja conturi bancare, iar oamenii au început a dona. Deocamdată, a recunoscut dânsul, lumea nu se prea grăbește să doneze.

”În această situație, am decis să bate pe la uși. Știți vorba cu ”bate și îți va deschide”. Mergem la agenții economici din teritoriu, le explică despre campanie. Deja și diaspora a început să ne ajute. Am apelat la platforma guvernare24, o  platformă de finanțare colectivă pentru susținerea iniţiativelor comunitare. Așteptăm o donație și de la o asociație religioasă din Germania”, a mai spus Tudor Rădeanu, după care a precizat că autovehiculul urmează să fie procurat din România, iar costul acestuia este de 35 mii euro.

”Nu am reușit să ajungem încă în SUA și Canada, unde avem conaționali de-ai noștri, care ar putea să ne ajute. Dar vom ajunge și acolo. Sperăm să reușim să colectăm banii necesari, căci o facem pentru persoanele mai puțin apte de a se descurca singure”, a subliniat, la final dânsul.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(27 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: