De ce polițiștii sunt catalogați fiind oameni răi? Răi, în sensul exagerat de serioși.

Cică, ei trebuie mereu să fie serioși și să aibă fiecare câte o mutră din aia ”acră”, să vorbească pe un ton superior, de să-ți pară că e al doilea Dumnezeu pe pământ!

De ce să ne temem de ei, dar nu să le purtăm respect?

Pentru că asta auzim de mici: ”Te duc la nenea polițist, dacă ești rău!”. Apoi copiii noștri cresc și știu că polițistul e rău, și toată lumea se teme de el. Unii dintre ei, având în sânge superioritatea, vor să devină polițiști. Cresc mari și asta fac. Nu toți. Dimpotrivă, puțini dintre cei care au vrut în copilărie.

Și? Întrebarea mea e: ”Ce urmează? Vreți să deveniți polițiști doar pentru a interveni în caz de infracțiuni?”.

Cu asta sunt asociați oamenii legii și, mai noi, cu mita.

Ideea e că multe din cele ce se întâmplă pe la noi sunt generate de acțiunile poliției. De ce trebuie să se ajungă la un furt, dar să nu mergeți spre a informa oamenii despre cum să se protejeze de hoți, unde să telefoneze în caz de așa momente?

Ei bine, de câțiva ani, poliția s-a trezit din somn și încearcă să fie mai aproape de cetățeni. De fapt, asta și trebuie să facă, să fie aproape de oameni. În așa mod, încât cetățenii să vadă în polițiști un scut de apărare, și nu o persoană de care să le fie frică.

Până la urmă, respectul pentru polițist e mai puternic decât frica față de el.

Am decis să scriu despre poliție, fiindcă, săptămâna trecută, am privit un video despre poliția de patrulare. Adică, trei  inspectori de patrulare s-au filmat într-un video. Unul dintre ei dormea în timpul serviciului,  iar ceilalți doi i-au făcut o farsă.

Acel filmuleț a fost pus în internet și de acolo a început ”marea zarvă”. Inspectorii, bineînțeles, s-au ales cu anchetă de serviciu. Dar atâta critică și atâta mizerie din partea oamenilor eu nu am văzut de mult.

Sunt de acord, polițistul care dormea trebuia sancționat, e locul său de muncă și nu e în drept să doarmă. În rest?

Mă scuzați, dar cine dintre voi nu a făcut vreodată o glumă la serviciu? Și așa viața ne este amară, dar, dacă mai avem și mutre din astea disperate, unde mergem?

Pe mine nu  m-a uimit cazul, deși eu sunt cea care critic mereu. M-a amuzat. Or, ei nu au oprit pe nimeni din glumă, nu au făcut glume pe seama oamenilor… Pur și simplu, au filmat în timpul serviciului o farsă între ei, care nu era ieșită din comun.

Nimănui nu i-a dăunat această glumă. Să fim serioși, toți sunteți sfinți la locul de muncă? Pe mine mă enervează și mă irită când văd mutrele înăcrite ale unor polițiști. Mai bine să fie și ei veseli.

În schimb, cei care au comentat urât, atâta ură și dezgust… Da voi nu vedeți că noi, de ceva timp, în asta și trăim? Ură și dezgust!

Mai bine ați face și voi asemenea glume decât să aruncați ură în societate.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(77 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: