”Puteți alege orice carte. Vă rog memorizați-o și o puneți aici. Unu, doi, trei…”. De aici, Dan Burlacu, magicianul de Ungheni, cum l-am numit eu, m-a dus în lumea magiei.

Dan este elev în clasa a opta la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni. În acest an, a  participat la un concurs de talente din Republica Moldova, impresionând prin talentul său de a face magie.

A descoperit acest gen recent. Nici măcar nu este un an de când s-a apucat de magie. Era prin luna octombrie 2016. Zice că a fost un impuls al inimii, după ce a privit niște scamatorii în  internet. Atunci i-a venit dorința să facă și el așa ceva.

Zis și făcut
”Niciodată nu m-au atras cărțile de joc. Nici măcar să le amestec nu puteam. Acum, pot să le învârtesc cum vreau”, povestește. Și asta, vizionând doar câteva filmulețe în internet.

Băiatul mai are o surioară de doar patru luni. Mama este frizer, iar tata lucrează într-o companie americană, în departamentul de logistică.

Dan spune că părinților le place ceea ce face el.

”Inițial, le-am arătat lor un truc. Le-a plăcut și m-au încurajat să continui. Apoi am hotărât să ies în stradă. La început, îmi era incomod să mă apropii de oameni. Mai târziu, mi-a apărut și curajul. Acum, cel mai des, ies în parc și le arăt tuturor magie”, spune Dan.

Multă muncă și exersare
Cum se formează un magician și ce trebuie să posede? E foarte simplu!

”Un magician se formează în timp. Dibăcia mâinilor e importantă, eu am exersat mult. Acum exersez câte patru ore pe zi cu cărțile și o oră cu alte rechizite. La început, însă, eram toată ziua cu cărțile în mână. Tot exersam, de dimineață până seara. Astfel deprinzi mâinile de a lucra mai ușor.  În plus, trebuie să ai și o imaginație bogată, ca să creezi trucuri și iluzia optică pe care trebuie să o vadă omul”, explică Dan.

”Am schimbat multe pachete cu cărți. La început  mă antrenam cu de-acestea, simple, de trei lei, apoi am trecut la ceva mai bunișor. Mai târziu, am achiziționat cărți cu design special, care costă cam 200 de lei”, adaugă.

Cărți de joacă versus cărți de citit
Dan Burlacu adoră și cărțile de citit. Citește literatură artistică, îi preferă, în mod special, pe Jules Verne și Mark Twain. Mereu își face timp ca să citească, iar acum, că e vacanță, cu atât mai mult.

Pe lângă această pasiune, băiatul mai și pictează. ”Anul acesta, sunt patru ani de pictură la Școala de Arte Plastice. Îmi place mult, e o lume aparte”, spune.  A făcut și Karate, mai joacă și volei.

Cum arată viitorul?
Pentru Dan Burlacu nu e o problemă să viseze. Fiind întrebat unde vrea să ajungă și ce planuri are, a răspuns scurt și clar: ”Pe culmile succesului, să arăt trucuri pentru o lume întreagă. Vreau să fiu la nivel cu Dinamo (magician renumit în SUA), să am un stil aparte”.

În prezent, lucrează la un proiect video și, undeva, în mintea lui, visează la o ținută scenică unică.

”Fiecare magician trebuie să aibă stilul său. Eu încă mi-l perfecționez, lucrez mult și la magie”, recunoaște

Nu l-am mai ținut de vorbă. Dan se pregătea de tabără. Abia așteaptă să le arate noilor prieteni trucurile sale cu cărțile.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(175 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: