Aflându-se într-o vizită de lucru la Ungheni, pe 26 iunie, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Usatîi, a declarat că atât construcția drumului Chișinău-Ungheni, cât și a drumului de ocolire a orașului Ungheni sunt în întârziere.

Fiind întrebat la ce etapă este drumul de ocolire, dânsul a răspuns: ”E în întârziere cu vreo 40% față de perioada limită care a fost prevăzută pentru finalizare și care este stipulată în contract”.  În acea zi, Anatol Usatîi a vizitat și șantierul respectiv, inspectând podul peste calea ferată de la Zagarancea, care va face legătură cu drumul de centură.

Referindu-se la cele văzute, dânsul a relatat pentru ”Expresul”: ”În majoritatea secțiunilor  au fost finalizate lucrările de terasament. O problemă este că aceste lucrări au fost  executate  la sfârșitul anului trecut, iar în perioada ianuarie – aprilie, din cauza prepicitațiilor abundente, au fost suprasaturate cu apă. Acum rămâne să așteptăm să se usuce sau să fie substituite straturile de bază. Deja a fost rezolvată problema privind sursele financiare, materia primă. A fost semnat contractul și lucrăm la acest drum în continuare”.


Și pe traseul Chișinău – Ungheni
se lucrează. Asta ne-a spus viceministrul, subliniind că nimeni nu a știut că el va veni la Ungheni, ca să iasă să lucreze intens. Astfel, dânsul s-a putut convinge că se muncește, că muncitorii își îndeplinesc sarcinile.

”Acest traseu este divizat în cinci segmente. Pe unele lucrările sunt mai avansate, pe altele – mai puțin avansate. Ceea ce e comun, este faptul că toți execută lucrările care s eimpun cu întârziere”, a explicat oficialul, după care a adăugat: ”Oricum, dacă  mergeți pe acest drum, veți vedea că se lucrează”.
Chiar dacă nu a făcut nicio promisiune, Anatol Usatîi a dat asigurări că se va face totul pentru ca, până la iarnă, măcar două din cinci segmente să fie finalizate. ”Cel puțin, să nu repetăm situația de anul trecut, când au rămas porțiuni de drum cu escavări, neacoperite cu sector închis pentru circulație, acestea fiind foarte periculoase pe iarnă”, a specificat dânsul.

Viceministrul Anatol Usatîi a vizitat și locul unde urmează să fie construit podul rutier de peste Prut, care va lega R. Moldova de autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni.

”Podul este ca o finalizare din partea română. Construcția lui este deja inclusă în planul de finanțare din fondurile europene pentru România. Din partea  noastră urmează să fie construit un drum de acces. La moment, suntem la  etapa colectării avizelor necesare pentru a aproba acordul de conlucrare între Republica Moldova și România pentru construcția podului respectiv”, a mai spus oficialul chișinăuean.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(575 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: