Expresul

O vizită frățească din Portugalia

Frați din Portugalia au vizitat orașul Ungheni. Este vorba de un grup de cetățeni ai orașului Cascais, înfrățit cu Ungheniul. S-a întâmplat la începutul lui iunie.

”Eu m-am propus să-i ghidez, pentru că sunt cunoscut personal cu fostul consilier municipal Alexandre Faria, cel care a stat la baza stabilirii relației dintre Ungheni și Cascais, el fiind și   conducătorul clubului de sport din orașul potrughez. Dânșii au avut o vizită de lucru la Chișinău, după care au venit și la Ungheni”, a explicat Adrian Cheptonar, directorul ”Nexus” Ungheni. Fotbalul i-a unit…

În cadrul vizitei lor, fotbalul le-a oferit șansa de a se cunoaște mai bine. De notat că majoritatea celor ce au venit sunt membri ai unei echipe de fotbal din regiunea Estoril a orașului Cascais.

Astfel, la Ungheni, pe stadionul central, a fost disputat un meci amical. Gazdele – tinerii fotbaliști de la FC ”Atilla”.
Fiindcă era data de 1 iunie, Ziua internațională a copilului, oaspeții ei au donat echipelor de copii echipament sportiv și câteva mingi. Au primit cadouri circa 50 de copii.

”Portughezii ce au venit au vârste diferite, locuri de muncă diferite, începând de la corporații internaționale și terminând cu poliția antidrog. Dar toți sunt iubitori de fotbal. Ne-au povestiti că se adună și joacă fotbal din plăcere, dar și pentru ca să facă mișcare, să socializeze cu alți oameni”, a făcut o remarcă Adrian Cheptonar.

Legături de business în viitor
Printre portughezi, s-au aflat și oameni de afaceri, care au dorit să viziteze întreprinderile din oraș. Evident că destinația a fost Zona Economică Liberă ”Business-Ungheni”.

”Le-a plăcut. Unii dintre ei au fost  interesați de importuri și exporturi, au cerut date de contact, informații suplimentare. Deoarece printre ei erau și consultanți în domeniul businessului, aceștia  s-au arătat interesați de cele văzute, au promis că, la întoarcere în Portugalia, vor vorbi despre  oportunitățile de investiții în Republica Moldova”, a mai precizat Adrian Cheptonar.

Portugalia îi așteaptă
Ca răspuns la găzduirea celor 24 de cetățeni ai orașului Cascais, aceștia i-au invitat pe ungheneni la un meci amical în orașul lor. Potrivit lui Adrian Cheptonar, vor merge acolo, în luna iulie, șase persoane. Vor merge din banii proprii.

(136 vizualizări)