Angajații poliției de frontieră din Ungheni au sărbătorit, al finalul săptămânii trecute, 25 de ani de la crearea instituției.

Mai dotați și mai instruiți, cu o tehnică performantă și un număr de angajați impunător, de un sfert de secol stau de strajă la hotare.

Un eveniment de amploare a avut loc, pe 9 iunie, la Palatul de Cultură din Ungheni.

”Am spus-o și o spun: Poliția de frontieră nu este doar un serviciu sau o funcție pentru noi, poliția de frontieră înseamnă un mod de viață”, a declarat cu mândrie Ruslan Galușca, șeful Direcției Regionale ”Vest” al Departamentului Poliției de Frontieră.

Dânsul a mulțumit celor care, în această zi de sărbătoare, sunt la datorie și își îndeplinesc obligațiile cu devotament. ” Scopul nostru este de a promova imaginea instituției, imaginea polițistului de frontieră, dar și de a consolida niște tradiții, care sunt păstrate de ani de zile”, a punctat Ruslan Galușca.

La eveniment au participat oaspeți din România: colegii omologi de la Inspectoratul Teritorial Iași, au participat și președinții de raioane din sectorul deservit:  Glodeni, Fălești, Nisporeni, Ungheni și Hîncești. Nu au lipsit nici reprezentanți instituțiilor cu care poliția de frontieră colaborează: Inspectoratul de Poliție, Procuratura, Judecătoria, Serviciul Informațional Secret.

Mândri de profesia lor
Iurie Toma, agent șef-adjunct al sectorului Frăsinești, lucrează de șase ani în poliția de frontieră. ”E un lucru serios, care necesită responsabilitate și devotament, un lucru pentru bărbați adevărați”, ne-a spus dânsul.

”Poliția de frontieră e o profesie care merită respect. Este un lucru deloc ușor, noi ducem pe spate multe reguli și cerințe, dar ne facem munca demn. Dar dacă avem putere, tărie de caracter și, mai ales, dorință, e un serviciu frumos”, ne-a mărturisit și Ruslan Ciocan, inspector superior.  ”Zi și noapte stăm la post. Nu există mare diferență că-i bărbat sau e femeie, avem aceleași obligațiuni și le îndeplinim la fel. Îmi place profesia pe care mi-am ales-o, îmi place ceea ce fac, mai ales că, la momentul actual, îi întâmpin la frontieră pe cei ce ne vin în țară… E interesantă profesia”, afirmă Nadejda Barbacari, inspectoare la Punctul vamal Sculeni, agent-șef.

Cei mai buni angajați ai poliției de frontieră, care s-au manifestat pe parcursul anului și care au dat dovadă de o activitate sporită, au fost premiați în acea zi.

Toți cei prezenți au asistat și la un program artistic, organizat de artiștii amatori de la Palatul de cultură din Ungheni.

De menționat că la Ungheni funcționează, deja de ani buni, și Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră, unicul în Republica Moldova, care pregătește specialiști de cea mai bună calitate, astfel ca aceștia să-și poată îndeplini misiunea de supraveghere şi control al frontierei de stat.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(298 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: