Subiectul acesta de o mie de ori a fost discutat. Eu azi o să-l discut a mia și una oară. Poate mai prinde cineva din informație.

Vreau să accentuez încă o dată prostia și mintea unor oameni.

Am fost și eu, de 1 iunie, în parcul central din orașul Ungheni. Pentru cei care nu cunosc, acest parc se află în construcție. Cu toate acestea, tradiția e tradiție.

Autoritățile au asigurat părinții și copiii că sunt în siguranță, iar muncitorii au ieșit, în acea zi, la lucru (deși fusese declarată zi liberă!) doar pentru a… păzi.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre faptul că în nesiguranță erau unele mămici ale copiilor. Doamne ferește, dar aceste mămici erau gata, gata să se prăvălească la pământ, cât pe ce să-și rupă o mână sau un picior.

Să nu credeți că primăria poartă vina. Nu, vina era a tocurilor înalte, ce intrau pe jumătate în pământ, căci na, în parc e mai mult pământ decât trotuare.

Cum, Doamne iartă-mă, să vii cu un copil de mână, pe tocuri și în rochii, pe care să le fluture vântul?

Câteva ore am tot urmărit procesul mamă – copil. Multe dintre mame, totuși, erau îmbrăcate lejer, gata de a acționa oricând se declanșează energia copilului. Chiar dacă, în unele momente,  abia de mai țineau pasul cu ei, aveau o bună dispoziție. Alergau după copii, îi prindeau și cu zâmbete astupau ghidușiile copiilor.

Cele cu tocuri însă… E greu la 12 centimetri de pământ, pe căldură, să ții piept unui spiriduș care o ia ba într-o parte, ba în alta.

Nu am să înțeleg niciodată la ce se rezumă această idee de a veni în parc în pantofi cu toc. Nu e vorba de etică acum sau etichete. E vorba strict de confortul și logica unei mame, în primul rând, apoi a unei femei.

Eu înțeleg confruntarea aceasta dintre mămici: cine-i mai frumoasă, cine mai tânără arată, cine-i elegantă și sexy sau ceva de genul acesta. Da care dintre voi e cea mai deșteaptă?

O să-mi spuneți acuși că vouă vă este comod și că nu e o problemă dacă ar fi tocurile și de 20 de centimetri. Bine.

Dar știți că o femeie care se respectă își respectă și pantofii sau hainele? Da! Păi cum să băgați pantofii voștri, care sunt un element important pentru o femeie, într-un parc? E ca și cum ați merge în pantofi cu toc la piață.

Fiind în parc, la un moment dat, mi s-a creat senzația că era mai mult ziua mamelor ”chitite” decât a copiilor.

Orice femeie e frumoasă, mai ales dacă e mamă și ține un pui de om de mână. Am zis asta de nenumărate ori. Și orice femeie trebuie să arate bine, să fie îmbrăcată frumos și îngrijit. Dar orice femeie trebuie să se îmbrace și să se încalțe conform locurilor, circumstanțelor și evenimentelor. Copiii dumneavoastră se vor bucura că alergați după ei și vă distrați împreună fără piedici, decât că arătați sexy, cu tocuri și mega machiate. Vă asigur!
Despre tătici? Cam puțini am văzut…

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(203 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: