În Fotografie: La fabrica de instrumente muzicale ”Hora” din Reghin
În Fotografie: La fabrica de instrumente muzicale ”Hora” din Reghin

Cum se naște un instrument muzical? Dacă nu ați văzut acest proces niciodată, atunci vă propunem să urmăriți o galerie de fotografii realizate de ”Expresul” la ”Hora”, cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din Europa. Aceasta se află în municipiul Reghin din România, localitate supranumită orașul viorilor și care este înfrățită cu orașul Ungheni din 2006 .

Câteva cifre și date despre fabrică:
În primul an de activitate al fabricii, în 1951, maistrul Roman Boiangiuc, care a și înființat-o, împreună cu cei 4 muncitori au realizat doar 37 de viori.
Potrivit lui Nicolae Bâzgan, actualul director al fabricii, în prezent ”Hora” numără peste 200 de angajați, care produc anual circa 70 mii de instrumente muzicale. Și nu doar viori, ci și chitări, mandoline, naiuri, contrabasuri, în total circa 200 de feluri de instrumente muzicale și tot cam atâtea feluri de accesorii pentru ele.
90 % din producție este destinată exportului, și doar 10% ajunge pe piața internă.

Apropo, în 2017 se împlinesc 66 de ani de la fondarea fabricii de instrumente muzicale din Reghin și 555 de ani de la prima atestare documentară a orașului Ungheni. Cu acest prilej, vă invităm la ”Hora”!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(157 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: