Marș socialist la Ungheni Foto din arhivă
Marș socialist la Ungheni
Foto din arhivă

La trei luni de la învestirea președintelui țării, veterani ai războiului de la Nistru și membri ai Asociației Obștești „Onoare, Demnitate şi Patrie” îl acuză pe Igor Dodon de fraudarea alegerilor în raionul Ungheni, prin coruperea alegătorilor, potrivit radio.chisinau.
Aceștia probează acuzațiile pe care le lansează prezentând „carnetul de lucru” al liderului socialiștilor de la Ungheni care ar conține nume, semnături şi sumele de bani pe care le-ar fi primit alegătorii din zonă pentru susținerea candidatului PSRM la alegerile prezidențiale.
Într-o conferință de presă la IPN, președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 „Tiras – Tighina”, Anatolie Caraman, a spus că a găsit agenda respectivă în cutia sa poștală și că o va preda organelor de anchetă ca pornească o urmărire penală.
„Igor Dodon spune că a câștigat cinstit alegerile pentru funcția de președinte a Republicii Moldova. Dar nu este aşa. El a corupt cetăţenii. Avem dovada dintr-un singur raion. Dar ce s-a întâmplat în celelalte raioane? Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal, să ancheteze de unde au luat socialiștii respectivii banii, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile date nu sunt incluse”, a declarat Anatolie Caraman.
El a mai spus că în agendă sunt trecute și nume ale unor jurnaliști locali, care au fost plătiți să meargă la diferite evenimente organizate de formațiune şi să publice materiale în ziarele pentru care lucrează.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(576 vizualizări)

         

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: