Varianta 1
Ingrediente: 4 sfecle mici, 100 g ciuperci, o ceapă, ulei, oțet, sare, usturoi (opțional).

Mod de preparare: Sfecla se fierbe în coajă sau se coace în cuptor. După ce se răcește, o dăm prin răzătoare. Ceapa se călește ușor, apoi se adaugă ciupercile (de pădure) fierte. Amestecul obținut îl încorporăm cu sfecla, condimentăm după gust cu sare, piper, oțet. La dorință, se pune și usturoi pisat.

Varianta 2
Ingrediente: 500 g ciuperci, 3 sfecle, 3 cepe, 1 căpățână usturoi, ulei, sare, piper, 1 lămâie.

Mod de preparare: Ciupercile se pun la fiert în apă cu sare. Sfecla fiartă sau coaptă se curăță de coajă și se taie felii subțiri sau se dă prin răzătoare. Ceapa se taie solzișori și se înmoaie puțin în ulei (nu se rumenește).

Într-un bol se pune sfecla, apoi ceapa, după care ciupercile.

Se pregătește un sos din oțet sau lămâie, sare, piper, usturoi pisat și puțin ulei. Se amestecă bine și se pune peste ingredientele din bol.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(109 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: