Expresul

Cea mai bună la fotbal-tenis

În fotografie: Alina Miron

Tânără, frumoasă, elegantă. Dar, în același timp, puternică și rezistentă.

Este vorba de Alina Miron din satul Petrești, care a fost declarată de către Federația Moldovenească de Fotbal cea mai bună jucătoare de fotbal – tenis din Moldova în anul 2016.

Are 23 de ani și este studentă la masterat în anul II, facultatea de tranzacții internaționale, diplomație economică.

Totodată, lucrează ca operator într-o bancă.

Chiar dacă nu prea are timp liber, nu renunță la pasiunea sa, fotbalul-tenis.

A aflat despre acest sport în anul 2010. Avea pe atunci 17 ani și era pasionată de volei. Doar volei juca și nici nu vroia să audă de altceva. Dar Ghenadie Bereghici, antrenorul ei, a sfătuit-o să încerce fotbal-tenis.

”Când am auzit pentru prima oară de acest sport, am reacționat la fel cum reacționează restul oamenilor când aud denumirea: fotbal și tenis. Evident,m am refuzat, motivând că nu am rezistență la alergat”, povestește Alina. După o mică pauză, adaugă: ”Ce credeți, m-a lăsat în pace?”.

Iată așa, într-o glumă, a ajuns o adevărată campioană și un membru important al selecționatei Republicii Moldova la fotbal-tenis. Munca ei și antrenamentele zilnice au fost apreciate. Alina Miron s-a ales cu un titlu bine meritat, conferit la  Gala laureaţilor fotbalului moldovenesc. ”Este o mândrie pentru mine  acest titlu onorific. În plus, am câștigat și un telefon, dar și, desigur, aplauze”, spune.

Face parte din selecționata Moldovei de fotbal-tenis, dar se antrenează în continuare la Clubul Sportiv din Petrești, sub îndrumarea antrenorului Ghenadie Bereghici.

Se simte pe deplin satisfăcută, când se întoarce de la competiții măcar cu o medalie. ”În acești ani, am vizitat multe țări, multe orașe și, spre fericirea mea, de fiecare dată am revenit acasă cu măcar o medalie”, face o remarcă.

Recent, în toamnă, a participat la Campionatul mondial la fotbal-tenis, care s-a desfășurat în Nicosia, Cipru. A avut, ca de obicei, o prestație bună. Din cele cinci medalii adunate de selecționata Republicii Moldova, două au fost ale ei.

A reușit să obțină argintul la dublu mixt și bronzul la triplu.

Nu are de gând să se oprească. Va munci în continuare, căci își dorește mult și o medalie de aur. În 2017, urmează să participe la Campionatul european la fotbal-tenis, ce va avea loc în Ungaria. Peste un an – la mondiale. ”Planific să mai practic acest sport la nivel profesionist încă patru-cinci ani” , a menționat.

(34 vizualizări)