Expresul

Ficăței în sos

Ingrediente:
500 gr ficăței de pui, 60 ml de ulei, 200 ml de lapte, 50 ml vin alb sec, 1 ceapă, 150 ml de bulion, 1 lingură de zahăr (preferabil brun), piper negru și sare după gust, pătrunjel verde.

Mod de preparare:
Ficățeii de pui se spală bine, se curăță de pieliță și se pun în lapte rece pentru 30 minute. După aceasta, se pun în apă fierbinte, la opărit, pentru 2 minute.
Se scot apoi, se spală cu apă rece.

Ceapa se taie mărunt și se călește, pînă devine sticloasă. Adăugăm apoi ficățeii de pui, bulionul, vinul, zahărul și 100 ml de apă caldă. Compoziția se lasă să fiarbă la foc mic pînă scade un pic sosul.

Cînd mîncarea este gata,  se adaugă pătrunjel tăiat mărunt, sare și piper după gust.

Este delicios și foarte ușor de preparat. La dorință, se presară pătrunjel tocat și pentru decor.

(7 vizualizări)