Expresul

Vinete umplute cu cușcus

Ingrediente: 2-3 vinete medii, 120 g cușcus (se poate și orez), două cepe, două roşii coapte, 2 ardei dulci, 60 ml ulei, sare, piper, cimbru (la dorință).

Mod de preparare: Se pun la fiert 180 ml de apă, se adaugă sare şi, cînd clocoteşte apa, se adaugă o lingură de ulei. Se toarnă peste cușcus, se amestecă şi se acoperă vasul cu un capac, pentru 5 minute. Apoi, se “răscoleşte” cu o furculiţă.
Vinetele se taie pe lungime şi li se scoate pulpa. Se călesc: ceapa tocată, pulpa de vinete tăiată cubuleţe, ardeiul și roșiile. Se amestecă apoi cu cușcusul, se adaugă sare, piper, cimbru.
Se umplu vinetele cu această compoziţie, se pune deasupra rondele de roșii şi se dau la cuptor pentru 30-45 de minute.

(9 vizualizări)