Expresul

Prajitură ”Vișinica”

Ingrediente: 500 gr vișine, 8 linguri de făină, 8 ouă, 300 gr zahăr, 4 linguri ulei, o fiolă de esență de vanilie, coaja rasă de la o portocală, 2 plicuri praf de copt, sare, o lingură zeamă de portocală.

Mod de preparare:
Spălați vișinele și scoateți sîmburii. Lăsați-le apoi la scurs. Bateți albușurile spumă tare, puneți un pic de sare, încorporați zahărul treptat, continuînd să bateți, pînă cînd acesta se topește. Adăugați apoi gălbenușurile, pe rind, după care încorporați cîte o lingură de făină, iar la final cîte o lingură de ulei.
Adăugați praful de copt, esența de vanilie și coaja de portocală. Dupa ce totul s-a încorporat foarte bine, adăugați o lingură de suc de portocale și amestecați ușor. Turnați compoziția în tavă. Tăvăliți vișținele prin făină, după care puneți-le peste blat.
Se coace la cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 30-40 de minute.

(9 vizualizări)