Expresul

Premieră pentru întreaga țară!


În fotografie: Prima oră în Orășelul copiilor
Foto: Veronica Gorea

La Ungheni a fost inaugurat primul orășel al siguranței rutiere pentru copii din Republica Moldova. S-a întîmplat pe 16 iunie.

Este vorba de un loc special amenajat, unde copiii vor putea studia regulile siguranţei rutiere şi importanţa respectării lor. Orășelul copiilor are un teren cu semafoare, indicatoare, traseuri diferite, unde aceștia pot exersa cu bicicleta. Aici există și un sediu dotat cu toate cele necesare, ca cei mici să facă lecții teoretice.

Proiectul a fost realizat cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, în comun cu  Inspectoratul General al Poliţiei și Consiliul Raional Ungheni. Costul acestuia e de circa 57 de mii de euro.

”Mă bucur să pot inaugura, alături de dumneavoastră, acest orășel al siguranței rutiere pentru copii. Ideea a luat naștere în anul 2012, drept urmare a unei  analize comune a experților germani și moldoveni asupra siguranței în trafic”, a declarat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în R. Moldova, Ulrike Knotz, precizînd că Germania, pe parcursul mai multor ani, este alături de poliția din Republica Moldova și nu numai.

”Sarcina noastră este de a veni cu o altă abordare în relația polițe – societate. Noi vrem să ne apropiem de cetățeni și să le oferim siguranță copiilor. Orășelul copiilor de la Ungheni este ceva inovativ, pentru copii, care sînt viitorul nostru”, a menționat Ministrul Afacerilor Interne,  Alexandru Jizdan.

La final, fiecare copil și părinte au urmărit exercițiile demonstrative, înțelegînd astfel mai bine ce le oferă acest spațiu.

(6 vizualizări)