Expresul

Spanac cu orez și piept de pui

Ingrediente:
1 piept de pui, 1 lingură de făină, 1/2 kg spanac, 50 grame de orez, 1 ceapă, 1 ou, 1 lingură de bulion (pastă de roșii), sare, piper.

Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui și se desface în patru. Se condimentează cu sare și piper și se dă prin făină.

Se prăjește puiul în 2-3 linguri de ulei pînă devine auriu. Se scoate pe o farfurie și se păstrează la cald.

Se toacă mărunt ceapa și se călește în puțin ulei pînă devine sticloasă. Se adaugă orezul. Se lasă cîteva minute pe foc, amestecînd continuu ca să nu se lipească orezul.

Se opărește spanacul (se pune spanacul cîteva secunde într-o oală cu apa clocotită). Se scurge și se adaugă peste orez. Se completează cu apă, se adaugă sare și piper și se lasă la fiert. Cînd este aproape gata se adaugă bulionul.

Oul se bate și apoi se pune peste spanac amestecînd imediat. Se mai lasă la fiert 2-3 minute. Se servește alături de pieptul de pui.

(711 vizualizări)