This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you've provided to them or that they've collected from your use of their services. Please read more at our privacy policy page.Expresul

Fursecuri sărate

Ingredinte:
100 g de făină, 100 g de unt, 100 g de cașcaval (parmezan), un sfert de linguriță de sare, 1 ou, mac, ceapă prăjită, paprika, nuci, susan, sare, chimen, rozmarin, semințe de țelină etc.

Mod de preparare:
Se pune într-un castron făina, sarea și untul tăiat bucățele. Cu vîrful degetelor se încorporează untul în făină pînă se obține o masă fărîmicioasă. Se adaugă cașcavalul ras, apoi 1 gălbenuș de ou și continuați să frămîntați.

Aluatul se acoperă și se dă la frigider pentru 20 de minute. Apoi aluatul se împarte în 2 părți egale. Se întind două foi pătrate de circa 20×20 cm. Se taie în triunghiuri mici, care se ung cu albuș de ou bătut și se presară cu semințele sau condimentele preferate (mac, susan, chimen, rozmarin, nuci etc.).

Se aranjează triunghiurile pe tava unsă în prealabil cu unt și se coc timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.

(26 vizualizări)