Expresul

Rață umplută cu portocale – Rețete culinare

Ingrediente:
1 rață de 2 kg, 2 portocale mari, 100 ml vin dulce, 1 linguriță ghimbir, 1 linguriță piper mozaic (alb, negru, verde, roșu), 1 linguriță sare.
Pentru glazurat rața: 3 lingurițe miere, 1 linguriță oțet balsamic, 1 linguriță sos de soia.

Mod de prepapare:
Frecați interiorul și exteriorul raței cu ghimbir, sare și piper. Lăsați-o să se odihnească 20-30  minute. Luați o portocală, spălați-o bine, cufundați-o pentru 30 de secunde în apă clocotită, apoi tăiați-o în felii de 4-5 mm. Introduceți-le în interiorul raței. Perforați pielea raței cu fruculița, apoi înveliți-o în folie de aluminiu și dați-o la cuptor la temperatura de 180˚C pentru 2-2,5 ore.

Între timp, pregătiți glazura, amestecînd mierea cu sosul de soia și cu oțetul balsamic, tăiați cuburi celalată portocală.

După 2,5 ore, îndepărtați folia de aluminiu, turnați în tavă bucățile de portocală și vermutul, ungeți pieptul raței cu glazură. Ridicați temperatura cuptorului la 200˚C și lăsați rața, neacoperită, încă 15-20 de minute, pînă obține o piele aurie.

Se servește cu murături asortate.

(69 vizualizări)