This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you've provided to them or that they've collected from your use of their services. Please read more at our privacy policy page.Expresul

Prajitură cu gem de prune (de post) – Rețete culinare

Ingrediente: 10 linguri de apă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, un praf de copt, coaja rasă de la o portocală, esență de rom, făină cît să iasă un aluat tare, gem de prune, un pumn de miez de nucă, zahăr pudră.

Mod de preparare:
Se amestecă apa cu uleiul și zahărul. Se bat ușor cu telul pînă se topește zahărul, se adaugă praful de copt, esența de rom și coaja de portocală. Făina se adaugă treptat și se frămîntă pînă cînd aluatul nu se mai lipește de degete. O bucățică de aluat se pune într-o pungă și se dă la congelator timp de 10-15 minute.

Aluatul rămas se întinde, iar foaia rezultată se așează într-o tavă dreptunghiulară. Deasupra se pune un strat de gem amestecat cu nucă. Bucățica de aluat din congelator se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari și se presară peste gem.

Se dă la cuptor pentru 30 minute, pînă capătă o culoare aurie. După ce se scoate din cuptor, se presară zahăr-pudră.

(159 vizualizări)