This website uses cookies

We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you've provided to them or that they've collected from your use of their services. Please read more at our privacy policy page.Expresul

Informații oficiale referitor la elicopterul moldovenesc capturat în Afganistan

Premierul interimar, Gheorghe Brega, susține că autoritățile de la Chișinău sunt în legătură cu structurile internaționale pentru a primi informații referitoare la aeronava din Moldova, capturată de talibani în Afganistan.

Totodată, acesta confirmă faptul că la bordul elicopterului se aflau trei cetățeni moldoveni, dintre care se presupune că unul este decedat, notează UNIMEDIA.

„Elicopterul este unul privat, care activează în Afganistan, prin contract cu alte firme private. El asigură transportarea de pasageri și alte servicii, nu este un elicopter al ONU. Erau 21 persoane, dintre trei sunt moldoveni și 18 afgani.

Elicopterul a fost probabil doborât de talibani. Când a aterizat majoritatea erau vii. Talibanii au atacat cu arme de foc și au ucis trei persoane”, afirmă Gheorghe Brega.

Premierul interimar menționează că deocamdată Chișinăul nu deține mai multe informații.

Un elicopter care aparține unei companii din Moldova a fost capturat ieri de către militanții Statului Islamic, în Afganistan.

(2 vizualizări)