ungheni_intrare
Democrata Ludmila Guzun este noul președinte al raionului Ungheni. Guzun a fost aleasă cu votul a 20 de consilieri din cei 34 prezenți în sală.

Pentru candidatura sa și-au dat votul consilierii PDM, PCRM, PL, PSRM și doi independenți.

Tot astăzi au fost desemnați și cei trei vicepreședinți: Brînză Alexandru – PL, Lăcustă Serghei – PCRM și Gherasimov Petru – PDM, informează UNIMEDIA.

Ședința s-a iscat cu scandal. Consilieri PLDM nu au votat, iar fracțiunea PSRM s-a destrămat, trei consilieri trecînd la fracțiunea PDM.

Informația cu privire la destrămarea fracțiunii PSRM la Ungheni a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către liderul formațiunii, Igor Dodon.

Președintele OT PLDM Ungheni, Oleg Belbas a declarat: „Cu referire la convocarea ședinței extraordinare, nu s-a respectat termenul de convocare a ședinței de trei zile. Noi socotim ca sedința de astăzi este ilegală”.

Se are în vedere că cererea pentru convocarea ședinței de astăzi a fost depusă tot astăzi, dar nu cu trei zile înainte de ședință cum prevede legislația.

După alegerile locale, componența Consiliului raional Ungheni arăta în felul următor: PLDM – 10 consilieri, PDM – 7, PSRM – 5, PCRM – 4, PL – 3, PN – 3, PPEM – 1 și doi independenți.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(5 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: