Imagine simbol: www.wall-street.ro
Imagine simbol: www.wall-street.ro

Duminică, 28 iunie, sîntem din nou chemați la vot cei care nu au reușit să-și aleagă primarul din primul tur.

Urmează să fie aleși cîte zece primari în raioanele Călărași și Nisporeni, și 19 primari – în raionul Ungheni.  Nici unul din orașele mari din regiune nu a reușit să-și aleagă primarul din primul tur. Lupta e strînsă.

Ce șanse își dau candidații la funcția de primar din Nisporeni, Călărași și, respectiv, Ungheni?

I-am contactat telefonic pe toți și iată ce ne-au zis:

NISPORENI
Ambii candidați sînt ferm convinși că vor cîștiga. Ion Gangan, candidat PDM, care a obținut în turul întîi 33,30%, se declară optimist. ”Șansele mele în turul doi vor fi de 50+1. Sînt sigur că oamenii și de data aceasta vor ieși la vot și vor face o alegere corectă. Distanța dintre mine și contracandidatul meu e bună pentru mine. În primul tur, au fost mulți candidați și fiecare a tras la ”turta” sa, rude, prieteni, cunoscuți. Acum, însă, oamenii au de ales din doi candidați”, a spus dînsul.

La fel de optimist s-a arătat și liberalul Grigore Robu, chiar dacă a obținut în primul tur 19,42% din sufragii. ”Eu cred că am șanse bune și, cu susținerea cetățenilor orașului Nisporeni, voi cîștiga funcția de primar. Sînt plin de încredere și ferm convins în forțele mele. Sper că voi reuși”, a declarat dînsul.

CĂLĂRAȘI
”Șansele sînt 50 la 50. După ce s-a întîmplat la Orhei, chiar nu știu ce să zic. Dar sînt optimist și aștept alegerile”, a spus Nicolae Melnic, candidat PDM la funcția de primar (PDM), care a acumulat în turul I 32,66% din voturi.

”Cred că șansele sunt 50 la 50. Nu pot să spun acum cine va cîștiga. Eu am prioritățile mele, domnul Melnic are publicitatea lui. Dar noi lucrăm intens și nu ne ”punem pe o ureche”, indiferent de șanse”, a menționat Nicolae Rozembac , candidat la funcția de primar din partea ”PPE – Iurie Leancă”. Dînsul a obținut, în turul I, 20,51% din sufragii.

UNGHENI
”Eu cred că voi obține majoritatea voturilor doar în cazul în care oamenii vor fi activi și vor ieși la vot. Dar sînt ferm convins că cetățenii se vor mobiliza, vor fi și mai activi decît în primul tur”, a declarat Alexandru Ambros, candidat PLDM, care a obținut în turul întîi 47,59% din voturi.

L-am contactat de două ori pe Ghenadi Mitriuc, candidat PSRM, dar în ambele cazuri a invocat diverse motive pentru a nu răspunde la întrebare. Reamintim că dînsul a acumulat în turul întîi 20,96% din voturi.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: