Expresul

Păsări călătoare, dar cu bani în buzunare – Cît costă

Imagine simbol: timpul.md

De data aceasta, încercăm să venim cu cîteva informații ultile pentru călători. Fiecare dintre noi, măcar o dată în an, dacă nu chiar în fiecare zi, trebuie să meargă undeva, departe. Fiecare dintre noi își dorește s-o facă în confort și într-un timp cît mai restrîns. Ei bine, la dispoziție vă stau diferite mijloace de transport.

Prima opțiune, și cea mai des folosită în prezent, este microbuzul. Dar oamenii mai apelează și la călătoriile cu trenul, iar în caz de necesitate, merg și cu taxiul.

Știți cît costă o călătorie de la Ungheni la Chișinău cu microbuzul? 51,40 de lei. Asta, pentru distanța de 107 kilometri. Cei care se trezesc mai devreme ajung mai departe. Așa spune o vorbă din bătrîni. Așa și este. Cel puțin, dacă mergeți la gara auto din Ungheni la ora 05:30, veți benefia de un bilet de călătorie pînă la Chișinău la prețul de doar 35 de lei – cu 16,40 lei mai ieftin decît costul obișnuit! Un bilet de călătorie cu microbuzul de la ora 6:00 costă 40 de lei. Deci, cine se scoală mai dimineață, mai puțin plătește!

Ultimul microbuz de la Ungheni spre Chișinău e la ora 17:30.

Călărășenii sînt mult mai avantajați. În primul rînd, pentru că distanța pînă la Chișinău e de aproape două ori mai mică decît de la Ungheni la Chișinău. În al doilea rînd, așa cum e și logic, biletul de călătorie costă mult mai puțin – doar 24 de lei. Primul microbuz de aici spre capitală e la ora 05:35, iar ultimul – la 19:00. Apropo, microbuzele circulă din 20 în 20 de minute. O adevărată satisfacție să te pornești la Chișinău. Unde mai pui că poți prinde și un microbuz ”Ungheni-Chișinău”, sau ”Bălți-Chișinău”.

De la Nisporeni pînă la Chișinău, călătorii vor achita 35 de lei, iar microbuzele merg de dragă dimineață pînă seara. Primul e la ora 05:30, iar ultimul – la 17:30. Distanța de la Nisporeni pînă la Chișinău e de aproximativ 82 de kilometri.

Vreți să ajungeți în orașele învecinate? Trebuie să știți că de la Ungheni pînă la Nisporeni, sau invers, costul unui bilet este de 22 de lei, căci distanța dintre cele două orașe e de 45 km. De la Ungheni pînă la Călărași, biletul e de aproximativ 30 de lei, iar distanța – de 57 km.

În cazul în care vă pare scumpă o călătorie cu microbuzul, puteți merge cu trenul. Dar e valabil numai pentru ungheneni și călărășeni. Astfel, costul unei călătorii cu trenul de la Ungheni la Chișinău e de 11,60 lei, iar de la

Călărași pînă la Chișinău e de doar 5 lei. Dar atenție! Vă veți afla în drum mult mai mult timp.

Dacă vă doriți confort mai mare și un timp mai scurt pentru o deplasare, puteți lua un taxi, care costă, de la Ungheni pînă la Chișinău, circa 550 de lei; de la Călărași pînă la Chișinău – circa  300 de lei, iar de la Nisporeni spre Chișinău – circa 500 de lei. Dacă luați, însă, un taxi ce lucrează la negru, sigur că prețurile vor fi mai mici, dar mai mică va fi și siguranța în trafic. Alegerea vă aparține. Drum bun!

(347 vizualizări)